Amit tudni érdemes, de kevés szó esik róla! Internetes vásárlásnál, de hagyományos üzletben történő vásárlás esetén is hasznos információ lehet számunkra hogy milyen méretű napszemüveget is vásároljunk. Az alábbi ábra és leírás segít ebben:

 A szemüveg méretei

Szeretné, ha az új szemüvege legalább olyan kényelmes lenne, mint a régi! Összeállítottuk a különböző méretarányokat, és elmagyarázzuk, hogy mire kell  figyelnie: frontszélesség, lencsemagasság, lencseátló, keretszélesség valamint a szemüveg szárának hossza. Ezeknek a méreteknek az összessége adja meg az új szemüvegének formáját és nagyságát.

Szárhossz: Az erre vonatkozó adatokat részletezve megtalálja a szemüvegeink leírásában minden szemüvegkeretnél! A saját szemüvegkeretén a száron vagy a szárvégen található. (100-150 mm között van a méret, leggyakoribb a 120-140-es)

Frontszélesség: A frontszélességet a szemüveg jobb- és baloldali sarokpántja közötti távolság lemérésével határozhatja meg. Amennyiben széles az arca, mindenképpen figyeljen arra, hogy a szemüveg frontszélessége elegendő legyen, különben a halántékát nyomni fogja a szemüveg.

Lencseméret / Lencseszélesség: Nincs kötelezően előírt minimális értéke. Ennek méretét rendszeresen feltüntetik a típusszámban (utolsó szám).

Lencseátló: A lencseátló szélessége a legnagyobb lehetséges távolság a lencsén belül. Ez a méret is a szemüvegeink leírásában található.

Keretszélesség: A keretszélességre vonatkozó adatok megtalálhatóak a szemüvegek leírásában. Ezt semmi esetre sem szabad túl szűken kiválasztani annak érdekében, hogy a szemüveg kényelmesen helyezkedjen el az orrán. 

Híd: Lencsék között távolságot adja meg. A kényelmes orrnyereg miatt van jelentősége. Ha nagy akkor lecsúszik állandóan, ha kicsi akkor meg kényelmetlen és megnyomja az orrnyerget és pirossá válhat. (26-67 között van a legelterjedtebb)

Legtöbbször három szám van feltüntettetve a szemüvegeken (belül a szárakon). A hosszabb szám (3 jegyű) adja meg a szár méretet mm-ben lencsétől a fülig. Utána a lencseméret következik egyik szélétől a másikig. Végül a legkisebb szám a lencsék közötti távolságot, híd méretet adja meg mm-ben.  

Szemüveg kódjainak értelmezése: vegyünk példának egy Ray-Ban Wayfarer napszemüveget aminek a kódja a következő: RB2140 003/3F 55. A "RB2140" a napszemüveg típusának kódja, "003/3F" a színkódot adja meg, míg az "55" a lencseszélességet (képen lencseméret).

Javasoljuk, hogy a kinézet szemüveget - lehetőség szerint - próbálja fel egy optikai üzletben. Ha megtalálta a megfelelő szemüveget, jegyezze fel a száron lévő adatokat, számokat. Ezek az adatok egyértelműen azonosítják a szemüveget és annak méretét. Ezzel az információval már könnyedén tud vásárolni webáruházakban és a bolti áraknál sokkal olcsóbban.

 

További előnye az internetes vásárlásnak:

·         Spórolhat akár 60%-ot a bolti árhoz képest!

·         Napszemüvegek INGYENES szállítással egész Magyarország területén!

·         Általában minden márkás szemüveghez eredeti tok és törlőkendő jár!

·         Valamennyi termék eredeti és hivatalos beszerzési forrásból származik!

·         Nincs kockázat! 8 napos pénz-visszafizetési garancia

·         Webáruházakban a megrendelést követően a szállítást várhatóan 1-4 munkanapon belül teljesítik, ha az adott termék raktáron van. Ellenkező esetben a megrendelés visszaigazolását megelőzően tájékoztatják a szállítás várható időpontjáról.

 

Ajánlott napszemüveg webáruházak:

  1. http://www.napszemuvegcenter.hu/
  2. http://www.policenapszemuveg.hu/
  3. http://www.napszemuvegplaza.hu/

 

Címkék: vásárlás internet police szem webshop napszemüveg napsütés tanács szemüveg webáruház cristiano ronaldo ray ban wayfarer ingyenes szállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuvegek.blog.hu/api/trackback/id/tr153096289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása